6 Youtube-aanraders (winter 2024)

Vandaag deel ik zes Youtube-kanalen met je waar ik veel informatie, motivatie en tools uit haal. Ze zijn niet allemaal (openbaar) autistisch/neurodivers, maar zeker wél inspirerend voor het leven dat ik opbouw: intentional living, authentiek zijn, geloof in iets groters en financiële vrijheid creëren. Wie weet zit er iets voor jou tussen!


1. The Minimal Mom

Ik volg Dawn The Minimal Mom het langst van al deze kanalen. Ze deelt over minimalisme, zoals de naam al zegt. Echter heeft dit zeker niet (meer) alleen met spullen in huis te maken. Ze deelt ook over hoe zij in hun gezin hun tijd indelen, waar ze zeker géén tijd aan besteden, wat zij doen om financieel vrij te zijn en doen wat ze leuk vinden.
Ze gaat ook vaker in gesprek met haar tweelingzus Diana, die online pastoor is (@Dianakokku), een andere pastoor, een psycholoog en andere moeders en/of minimalisten.

Dat past dus ook goed bij mijn kernwaarden. Ik wil geen energie verspillen aan voor mij onbelangrijke dingen en ik wil dat mijn huis en spullen vóór mij werken in plaats van andersom.

Extra tip: haar man Tom heeft een kanaal waar hij nu deelt hoe hij hun beleggingspanden en eigen gebouwen/huis renoveert.
Hij laat goed zien hoe hij dingen doet. Dus praktisch nuttig. En hij is super inspirerend met zijn “everything is figureoutable” mindset. Niks is hem te gek: een schuur opnieuw opbouwen, bomen snoeien, een badkamer renoveren en zelfs een heel terrein egaliseren met grof geschut.

2. Clutterbug

Ook Cass volg ik al een hele tijd. Ze heeft ADHD (en een donkerbruin vermoeden van autisme). Haar Clutterbug-methode kan je helpen om je huis zo efficiënt mogelijk in te richten voor jou en je huisgenoten. Daarnaast deelt ze tegenwoordig uitgebreid hoe het er in haar huishouden aan toe gaat, vooral door de neurodiversiteit. Na elke video deelt ze ook nog een persoonlijk verhaal. Ze maakt echt de gekste dingen mee door hoe haar brein werkt. Hilárisch en herkenbaar.

3. Morgan Foley

Morgan zit pas sinds kort op Youtube, maar op Tiktok en Instagram is ze al langer bezig. Het is een jonge meid (22) uit Amerika die 2 jaar geleden haar diagnose kreeg n.a.v. een autistische burn-out. Dat zal velen bekend voorkomen.
Ze deelt haar struggles, maar ook positieve dingen en hele praktische tips, zoals hoe zij haar haren wast zodat ze er het minst van overprikkeld raakt.

4. Een beetje bijzonder

Een auti van Nederlandse bodem die haar verhaal deelt. Ze heeft een boel video’s over diverse onderwerpen, evenals een kijkje in haar leven (meer vlog style). Haar kanaal vind je hier.

5. That Awkward Mom

Nog een moeder. En dat terwijl ik zelf geen moeder ben en ook nooit zal worden. Maar het gaat om de boodschap. Ariel omschrijft zichzelf dus als “awkward” en dat dekt de lading wel. Ze ownt het echter helemaal en heeft er lol mee. Haar video’s zitten dus niet alleen vol met informatie en praktische tips die ze vergaart door allerlei experimenten te doen, maar ze gooit er ook wat sketches in. Ik heb niet kunnen ontdekken of ze een officiële diagnose heeft, maar het zou me niet verbazen. Ze past wel in de neurospicy en zelfverzekerde vibe waar ik van houd.

Ook haar kanaal gaat over het zo passend mogelijk inrichten van je huishouden en leven.

6. Natalie Bennett

Ook Natalie deelt over minimalisme en hoe zij met haar gezin leeft. Het unieke aan haar kanaal is dat je ziet hoe ze minimaliseert, de boel op orde houdt, de kinderen thuis les geeft, het huis en het land opknapt en haar relatie met het geloof. Ook zij (en een paar van haar kinderen) zijn neurodivers. Je ziet haar zoektocht naar de boel zo simpel en overzichtelijk mogelijk houden én een losse houding te hebben over wat “moet”.
Ze werkt met affiliate marketing en heeft sindskort ook Patreon. Ik vind het inspirerend hoe open ze is over alles en dat ze dingen ongedwongen doet op haar manier en dat authentiek laat zien.
Zelf heb ik niet echt iets met het christelijke geloof, maar het maakt niet uit hoe je het noemt; als je er maar uit haalt wat waardevol is voor jou. Ik noem het het universum/source energy en manifesteren; zij noemt het Jezus en bidden.

Leuk kanaal om op te zetten terwijl je huishoudklusjes doet, opruimt of ontspult.

Wat is jouw favoriete Youtube-kanaal?

Plaats een reactie