Eindstand van mijn doelen voor 2023

Het jaar is voorbij gevlogen! Door de situatie waarin ik zat (ziektewet) had ik geen idee wat dit jaar me zou brengen. Wel had ik een hoop dingen die ik wilde leren, doen en ontwikkelen. Een hoop doelen zijn dus bereikt. Met een aantal doelen ben ik goed op weg en er zijn er ook een paar overboord gegooid. In dit blog blik ik per categorie terug op mijn doelen en jaar.


Woord van het jaar: Balance

Die balans heb ik aardig gevonden. Hoewel ik uit ga van de “four burners theory”, heb ik met behulp van een goede weekplanning in de StructuurJunkie planner en het gebruik van Trello een aardige balans weten te vinden tussen werk (proefplaatsing, oefenopdrachten, eigen blog en Instagram), sporten/bewegen/gezondheid, relatie en familie&vrienden.

Ook het iets minder zwart-witdenken is wel gelukt.

Perfectionisme heb ik ook aardig overboord gegooid. Ik lees niet meer eindeloos mijn blogs en posts na. Als ik later toch een foutje ontdek, dan fix ik het dan wel. “Done is better than perfect.”

Categorieën

In 2023 had ik mijn doelen opgedeeld in de volgende categorieën:

 • Gezondheid
 • Business
 • Doen
 • Leren
 • Maatschappij
 • Grote dromen (hier werk ik in stapjes naartoe; deze hoeven niet dit jaar bereikt te worden)

Gezondheid

 • 1x per dag mediteren
 • 1,5l water per dag
 • 3x per dag eten
 • Polesport blijven doen (4x per week)
 • Ochtendroutine vormgeven

Het mediteren blijft een dingetje om in mijn routine op te nemen. Die neem ik dus mee naar 2024.
De rest lukt goed. Polesport had ik veranderd in 2x per week, zoals je kon lezen in mijn reflectie na 7 maanden. Komend jaar wil ik wel weer meer gaan sporten.

Business

 • 2X per week bloggen
 • Instagram (toe werken naar dagelijks zichtbaar zijn en waarde delen)
 • Tiktok
 • Nieuwsbrief
 • Printables
 • Ebook
 • Online community
 • Cursus coaching
 • Coaching oefenen
 • Aanbod Sparkling Auti

In maart schreef ik: “Deze doelen ga ik op volgorde afwerken. Hier zit namelijk een logica in. Het is een natuurlijk verloop om eerst waardevolle (gratis) content te creëren, welke steeds beter wordt afgestemd op je (groeiend) publiek. Met deze input kan ik dan nóg meer waarde bieden aan deze mensen.”

Hoe staat het er nu voor?

Ik blog nu 1x per week. Een tijdje heb ik 1,2 of 3 blogs per week geplaatst. De laatste weken van het jaar was ik echter zo druk met proefplaatsingen en andere dingen, dat ik liever consistent 1x per week blogde dan sommige weken 2x en andere weken niet. De groei zit hem in de consistentie.

Sinds 15 september ben ik onafgebroken dagelijks aanwezig in Instagram Stories. De periode daarvoor was ik al wat vaker zichtbaar, maar niet consistent.

De freebies zijn in de maak. Deze had ik kunnen afraffelen, maar ik heb ervoor gekozen om mijn gezondheid voorop te zetten.

Mijn online community over werk, inkomen en ondernemen met autisme (nu nog gratis op Facebook) heb ik nieuw leven ingeblazen. Via deze link kun je er gezellig bij.

Verder heb ik een cursus autismecoaching uitgezocht om te gaan volgen. Ook heb ik de online training van Sluis NLP gekocht om in 2024 mee aan de slag te gaan.

Het aanbod voor Sparkling Auti zit al helemaal in mijn hoofd. Nu de uitvoering nog 😉 Die komt dus wanneer ik de gezondheid heb om consistent aan het werk te zijn en blijven.

Doen

 • Examen polesport
 • Holiday on ice
 • Snowboarden
 • Klimpark
 • Musea
 • Naar de Ardennen
 • Naar Luxemburg
 • Affirmaties en foto’s ophangen in huis
 • Naar een hoop shows gaan

Dit is allemaal gelukt, behalve het snowboarden. Dit doel had ik een beetje laten slingeren en eigenlijk wil ik veel liever naar de echte sneeuw dan naar Snowworld.
Op de papieren versie had ik later nog Londen erbij geschreven, maar dit is niet gelukt i.v.m. financiën.

Het wandelen in de Ardennen was iets minder spectaculair dan verwacht. Ik had een mooi plaatsje uitgezocht met een mooie natuurwandeling van 4,5km. Echter was het één grote ijsbaan door opnieuw bevroren half gesmolten sneeuw. Niet te doen dus. We zijn naar een ander plaatsje gereden, waar we een vrij teleurstellende wandeling door flinke regen en een harde wind hebben gemaakt. Ik wil een herkansing in het voorjaar! (Of een échte sneeuwwandeling!)

Toch nog een mooi plekje gevonden in de Ardennen (Raeren)

Leren

 • Zingen
 • Polesport Beginners 3 en Halfgevorderd 1 (&2)
 • AI inzetten
 • Verftechnieken
 • Money Mindset Mastery afmaken/opnieuw doen
 • Selflove Mastery herhalen
 • Wake Your Dreams afmaken
 • Magnetic Business Academy opnieuw doen
 • Korte cursus/proefles pole DANCE?

Ik volgde een online zangchallenge en zocht later in het jaar naar een zangcoach. Omdat het wel erg veel werd qua activiteiten en ik er ook het geld niet voor had, heb ik de zangles op de lange termijn geschoven.

Met de polesport gaat het wel prima. Ik zit even op een plateau waarin ik niet echt veel nieuws leer, maar wel alles wat ik kan veel moeitelozer en netter kan uitvoeren. Toch heb ik best veel van Halfgevorderd 1 en 2 geleerd.

Ik heb wat met A.I. gewerkt. Superleuk!

De verftechnieken heb ik overboord gegooid; ik vind diamond painting en puzzelen veel leuker! Ook ben ik veel meer gaan schrijven en lezen.

Cursussen
De Money Mindset Mastery ben ik opnieuw gestart. Ik zit nu in module 7 van 10.
Wake Your Dreams heb ik begin 2023 gedaan. Hier heb ik mooie inzichten en ervaringen mee opgedaan.
De Selflove Mastery heeft me ook dit keer weer mega veel gebracht. Ik heb dingen kunnen loslaten waar ik al 10 jaar of langer enorm boos om was. Ook heb ik veel meer zelfliefde en zelfvertrouwen ontwikkeld. Ik mag meer gaan ontvangen.

In december heb ik contact opgenomen met een paaldansschool voor een proefles. Deze ga ik waarschijnlijk begin januari doen. Benieuwd of ik er iets van bak en of ik het echt zo leuk vind als ik denk dat het gaat zijn.

Maatschappij

 • Proefplaatsing 1
 • Proefplaatsing 2
 • Mijn blog/insta/tiktok

In januari begon mijn re-integratietraject. Hierin zou ik twee proefplaatsingen moeten doen. Dit is er één geworden, maar eigenlijk doe ik er 2 tegelijk nu.
Instagram gaat best goed nu; ik ben dagelijks aanwezig in stories en post natuurlijk mijn blogs daar.
Tiktok heb ik wel aangemaakt, maar ik heb er nog niks geplaatst. Ik moet nog even kijken of het niet mijn ding is of dat het vooral angst was; ik heb namelijk wel vet veel zin om (meer) reels te gaan maken!

Maureen schrijft plannen voor 2024 uit op haar laptop.

Grote dromen

 • Digital Nomad trip naar Oostenrijk
 • Digital Nomad lifestyle kunnen leven
 • Te gast zijn in podcasts
 • 10K netto verdienen met minder dan 20u per week werken
 • Boek schrijven
 • Meewerken aan een boek

Deze doelen zijn nog niet bereikt, maar de overige stapjes van mijn doelenlijst hebben me hier wel dichter bij gebracht.

Boeken als “Inspiratieverhalen” en “Lifehacks voor vrouwen met autisme” en de vele boeken van vrouwelijke auti’s die ik dit jaar gelezen heb, vormen een grote inspiratiebron.

Plaats een reactie