Hoe de Wet van de Aantrekkingskracht mijn leven heeft veranderd

De Wet van de Aantrekkingskracht, of op zijn Engels The Law of Attraction (LOA), wat is dat nou precies? En wat kun je ermee? Wat heeft het voor mij betekend de afgelopen drie jaar? Dat vertel ik je in dit blog.


Wat is LOA?

De Wet van de Aantrekkingskracht is een van de twaalf universele wetten. Alles in ons universum bestaat uit deeltjes en al die deeltjes hebben een vibratie; ze trillen op een bepaalde frequentie. Jij bestaat óók uit deeltjes en zendt dus ook een bepaalde vibratie uit.
Al die deeltjes zijn aan elkaar verbonden. Samen is alles één.

Alles in jouw wereld matcht jouw vibratie. Dus: heb jij een hoge vibratie, dan vinden dingen met een even hoge vibratie jou. Dit geldt dus ook voor een lage vibratie.

Wil je meer leren over de kwantumfysica en neurowetenschap achter manifestatie? Dan raad ik je het boek Golven van geluk van Linda Dronkers-Steijn aan.

Manifesteren

Manifesteren betekent: tot uiting komen. Hoe uit zich die vibratie dan nu?

Jouw gedachten bepalen hoe je je voelt (je vibratie). Je gevoelens bepalen wat je doet (acties) en die acties leiden tot een resultaat. En die resultaten leiden weer tot nieuwe gedachtes, enzovoorts. Dit betekent dat alles in jouw leven is gebaseerd op jouw gedachten en te herleiden is naar elke keuze die je tot op heden hebt gemaakt op basis van jouw gedachtes en gevoelens. Dit kan zowel negatief als positief zijn.

Door kennis van de LOA in te zetten, word je je bewust van jouw gedachtes en ga je deze ombuigen tot positievere gedachtes, wat leidt tot een ander gevoel en andere acties. En dus ook andere resultaten. Je manifesteert dus steeds mooiere dingen als je hier bewust mee bezig bent.

Bijvoorbeeld:

Mijn overtuiging (gedachte) is: “ik ben niets waard”. Ik zend hiermee uit naar het universum dat ik niet in staat ben om iets moois/waardevols te ontvangen, want dat vind ik mezelf niet waard. Dus wat doe ik? Ik neem genoegen met bagger en met bijvoorbeeld foute partners, want dat vind ik dat ik verdien en dus is dat wat in mijn realiteit verschijnt. En dan denk ik weer: “zie je nou wel, ik ben een fijne partner/een fijne baan met een mooi salaris/you name it niet waard.” En het cirkeltje is rond.

Stappenplan om aan te trekken wat jij wil

Maar hoe verander je dan die gedachte? Hoe manifesteer je datgene dat je wil?

1. Een verlangen uitzenden.
Je moet eerst heel helder hebben wat je precies zo graag wil.

2. Vertrouwen
Je moet erop vertrouwen dat je het krijgt. Weet dat het op deze manier werkt en dat hetgeen jij wil, voor jou is weggelegd.

3. Verwachten
Geloof dat het naar je toe komt en dat je de signalen zult herkennen wanneer jij klaar bent om te ontvangen.

4. Onthecht je van hetgeen je wil manifesteren
Als jij denkt: “ik MOET een grote opdracht binnen halen, anders… (vul maar in welke negatieve, schijnbare onoverkomenlijkheid je je hierbij voorstelt)”, dan zal het niet naar je toe komen. Je denkt dan vanuit een tekort, wat een negatieve vibratie is.
Onthechten (“wat zou het tof zijn als…”) is een overvloedsmindset; een positieve (hoge) vibratie.
Dus: Let it go! Laat het los. Vertouw erop dat het in je realiteit verschijnt wanneer jij er klaar voor bent, wanneer je volledig onthecht bent. Je bent helemaal oké in het hier en nu en jouw manifestatie is een mooie kers op de taart. Hoe sneller jij loslaat, hoe sneller het naar jou toe kan komen.
Laat ook los hoe en wanneer het naar je toe komt. Vaak komt het op een manier die je zelf nooit had kunnen bedenken. De timing hangt dus ook samen met wanneer jij er klaar voor bent, niet met je planning op je kalender.

5. Inspired action
Het wordt je niet zomaar allemaal in de schoot geworpen. Er gebeurt pas iets als jij actie onderneemt. Doe wat voor jou goed voelt om te doen.
Door de bovenstaande stappen zul je kansen en mogelijkheden herkennen, een ingeving krijgen en/of synchroniciteiten ervaren. Wanneer je daarop handelt, komt jouw wens steeds een stapje dichterbij.

Samengevat

De kern van het verhaal is dus: je krijgt waar je op focust. Of je nou gelooft in het universum/de bron/source energy/God/hoe je het ook wil noemen, of juist niet, het blijft een feit. Net zoals je bij het inparkeren juist op dat paaltje dat je NIET wil raken af gaat, omdat je daar de hele tijd op focust.

Wel geloof ik dat je bepaalde dingen mee moet maken in dit leven, om daarvan te leren. Zonder contrast (positieve en negatieve ervaringen) zie je de waarde van fijne of juist vreselijke ervaringen niet.
Wel geloof ik dat je door bewust bezig te zijn met dat wat je wél wil, dit sneller in je realiteit zult halen. Dit staat los van minder fijne ervaringen en/of het lot.

Mijn ervaring

Je wil niet weten hoe vaak ik in mijn leven heb gehoord: “doe niet zo negatief”.
Ik zag altijd beren op de weg en was niet vatbaar voor enig ander – positiever – scenario.
Nog steeds heb ik de neiging om alle scenario’s in mijn hoofd na te gaan en dan van een negatieve uitkomst uit te gaan, of niet het vertrouwen te hebben dat ik het wél kan, maar dat gaat steeds beter met hele kleine stapjes sinds ik actief bezig ben met de LOA. Het helpt mij om me te focussen op wat ik wél wil en om te gaan geloven dat het voor mij is weggelegd.

Eerdere manifestaties

Wat heb ik zoal gemanifesteerd in mijn leven, al dan niet zonder dat ik in de gaten had wat ik deed?

 • Een jaar of 20 geleden ontmoetten we twee leuke kinderen op vakantie. Ze bleken zo’n 20km bij ons vandaan te wonen. Echter hadden ze geen email, MSN, telefoon of wat dan ook om in contact te blijven. Ik heb toen heel hard gewenst ze nog eens tegen te komen en het op een gegeven moment losgelaten hoe of wanneer dat zou gebeuren. En wat denk je? Het jaar erna – in een compleet ander dorp – bovenop een berg in een sneeuwstorm (dus helemaal ingepakt) zegt die moeder van hen opeens “hoi” tegen ons! We hebben ze toen nog een paar keer gezien die vakantie.
 • Mijn toenmalige vriend en ik wilden gaan samenwonen en liever gisteren dan vandaag. We hoorden om ons heen in de wachtruimte van de woningstichting dat het wel 1,5 jaar kon duren (dat was toen lang). We reageerden op woningen, maar kwamen niet in aanmerking. Wel werd er opeens een andere woning aangeboden. Zo hadden we binnen drie weken na het intakegesprek de sleutels van onze woning! Dit bleek ook nog eens een fijne plek te zijn.
 • Het idee van Sparkling Auti was een ingeving die ik opeens kreeg. Het idee schoot me ineens te binnen.
 • Toekenning van mijn ziektewetuitkering op precies het juiste moment; zo kon ik aanvullende bijstand aanvragen, waar ik op een eerder moment geen recht op gehad zou hebben.
 • Mijn huidige woning bleef maar rondzweven tussen de woningen die “in behandeling” stonden nadat ik erop gereageerd had. Ik wist niet waarom, maar iets trok me steeds weer naar deze woning. Op het perfecte moment werd me deze woning aangeboden: het was duidelijk dat ík ging verhuizen en niet mijn ex, ik was daar klaar voor, mijn ZW-uitkering was net rond en ik kon doordat ik alleen ging wonen binnen de termijn van zes weken aanvullende bijstand aanvragen. Bovendien had ik een paar weken eerder een woning om de hoek bekeken en was ik verliefd geworden op de wijk en omgeving.
 • Hulp met het klussen in huis kwam ook uit onverwachte hoek.
 • Een naaste ging tegelijk door dezelfde moeilijkheden heen als ik. We verhuisden in hetzelfde weekend en we vonden elkaar weer door onze nieuwe start en soortgelijke ervaringen. Ik kreeg ook hier weer de ingeving dat ik haar moest appen, ook al begreep ik niet waarom. We wisten namelijk niet dat de ander in hetzelfde schuitje zat.
 • Meer dan eens heb ik mogelijkheden voor mijn bedrijf of werk gemanifesteerd. Die kwamen dan uit de vreemdste hoeken; dingen die ik zelf niet had kunnen bedenken. Bijvoorbeeld: ik vond het moeilijk om klanten te werven, dus ik dacht: “hoe tof zou het zijn als iemand die te veel werk heeft om zelf te doen gave opdrachten aan mij doorschuift?” En I shit you not, een dag later kreeg ik een berichtje van iemand die ik totaal niet kende op mijn inactieve Instagram met precies dat voorstel.
  Of: op mijn doelenlijst stond als grote droom dat ik een column wilde. Toen ik daar mentale ruimte voor had, diende zich de kans aan om voor #ikbenOpen columns te schrijven. Hier heb ik twee columns mogen schrijven. Hoe gaaf is dat?!

Mijn doelen

Wat wil ik manifesteren? Onder andere:

 • Een fijne proefplaatsing, waar ik het vertrouwen in mezelf kan laten groeien en mijn kwaliteiten kan ontwikkelen.
 • Een eigen polefitpaal.
 • Een alsmaar groeiende omzet en mooie nettowinst van mijn bedrijven, zonder dat ik me daarvoor (weer) letterlijk kapot moet werken. Moeiteloos help ik heel veel mensen om hun droomleven te leven en het leven makkelijker en moeitelozer te maken.
  Huidig doel: in stapjes toe werken naar 10k omzet / 5K winst per maand met minder dan 20u per week werken.
 • Een hypotheekvrij zelfvoorzienend tiny/klein huis op een flinke lap eigen grond, met een fijne tuin, overkapping, moestuin en beekje.
 • Locatieonafhankelijk zijn; kunnen werken waar, wanneer en hoe ík dat wil.

Dit zijn een aantal grotere dingen, maar je kunt álles manifesteren wat je wil, van een parkeerplek voor de deur tot een ruimtevlucht.

Wil jij dit ook?

Dan kan ik je de trainingen van Cynthia Houben aanraden:

 • Wake Your Dreams over de twaalf natuurwetten (waarvan de LOA er één is) of;
 • Magnetic Business Academy voor als je een bedrijf hebt of wil.

Was jij al bekend met de LOA en/of de andere natuurwetten?

Plaats een reactie