Mijn doelen voor 2023

Het eerste kwartaal zit er alweer bijna op. In december heb ik mijn doelen al gesteld en ben ik voorzichtig met een paar dingen begonnen, maar nu pas durf ik er écht naar te kijken en meer concrete plannen te maken voor de rest van het jaar. Want zonder plan komt er niks van deze doelen en dromen terecht. Natuurlijk moet er ook actie worden ondernomen op basis van het plan!
In dit blog neem ik je mee in mijn dromen en mijn plan om ze te bereiken.


Woord van het jaar: Balance

Balans. Dit woord kwam eind vorig jaar en begin dit jaar vaak voorbij bij mij. Ik wist dat ik in 2023 de tijd wilde gaan nemen om een leven te creëren dat in balans is. Niet alléén maar werken en verder nergens energie voor hebben, of juist alleen maar ziek thuis zitten en op de bank hangen. Een weekindeling maken die voor mij werkt is de basis om mijn doelen te bereiken.

Ook wil ik bewuster bezig zijn met kijken naar het grijs gebeid in plaats van het zwart-witdenken waar ik vaak in verval.

Misschien moet mijn mantra wel worden: “goed genoeg is perfect”.
Door minder perfectionistisch te zijn, krijg ik meer gedaan en ligt de lat een stuk lager om überhaupt ergens aan te beginnen.

Categorieën

Dit jaar deel ik mijn doelen op in de volgende categorieën:

 • Gezondheid
 • Business
 • Doen
 • Leren
 • Maatschappij
 • Grote dromen (hier werk ik in stapjes naartoe; deze hoeven niet dit jaar bereikt te worden)

Gezondheid

 • 1x per dag mediteren
 • 1,5l water per dag
 • 3x per dag eten
 • Polesport blijven doen (4x per week)
 • Ochtendroutine vormgeven

Het mediteren vind ik toch moeilijk te implementeren. Deze ga ik in mijn ochtendroutine verwerken.
Verder eet ik slecht, dus 3 keer per dag eten is voor mij al een behoorlijke prestatie. Daarnaast wil ik erop gaan letten dat ik gezonder ga eten.
Polesport vind ik ontzettend leuk om te doen en het heeft me al sterker, slanker, leniger en vooral zelfverzekerder gemaakt. In december en januari trainde ik 4x per week. Vanaf april ga ik weer 4x per week trainen en sparen voor een eigen paal thuis, zodat ik nóg meer kan trainen.
In mijn ochtendroutine wil ik iets van beweging, een wandeling, ontbijt, lezen/luisterboek/podcast, meditatie en verzorging verwerken. In mijn overige vrije tijd lees ik ook en luister ik nog meer podcasts.

Business

 • 2X per week bloggen
 • Instagram (toe werken naar dagelijks zichtbaar zijn en waarde delen)
 • Tiktok
 • Nieuwsbrief
 • Printables
 • Ebook
 • Online community
 • Cursus coaching (STAP-budget)

Deze doelen ga ik op volgorde afwerken. Hier zit namelijk een logica in. Het is een natuurlijk verloop om eerst waardevolle (gratis) content te creëren, welke steeds beter wordt afgestemd op je (groeiend) publiek. Met deze input kan ik dan nóg meer waarde bieden aan deze mensen.  

Doen

 • Examen polesport
 • Holiday on ice
 • Snowboarden
 • Klimpark
 • Musea
 • Naar de Ardennen
 • Naar Luxemburg
 • Affirmaties en foto’s ophangen in huis
 • Naar een hoop shows gaan

Deze doelen lijken me vrij duidelijk. Het examen is al achter de rug (met vlag en wimpel geslaagd!). Ook Holiday On Ice is al geweest en ik ben al naar wat shows geweest. Ik heb al lekker in Canva zitten rommelen met wat affirmaties. Voor overige activiteiten maak ik actief plannen.

Leren

 • Zingen
 • Polesport Beginners 3 en Halfgevorderd 1 (&2)
 • AI inzetten
 • Verftechnieken
 • Trainingen LOA afmaken/herhalen
 • Korte cursus/proefles pole DANCE?

Zingen vind ik ontzéttend leuk om te doen, maar ik klink als een stervend nijlpaard. Graag zou ik eindelijk beginnen met wat zanglessen. Dit kan mij denk ik ook verder helpen qua zelfverzekerdheid. Inmiddels heb ik een online 5-daagse challenge gevolgd. De volgende stap wordt een passende zangcoach vinden.
Artificial Intelligence maakt een enorme opmars de afgelopen maanden. Dit kan ik ook gaan inzetten in mijn bedrijf en ik vind het super interessant. De hoogste tijd om me er flink in te verdiepen!
Vorig jaar heb ik voor het eerst geknoeid met verf op canvas. Hier wil ik meer mee doen ter ontspanning/hobby.
Ik heb een aantal cursussen op het gebied van de wet van de aantrekkingskracht (LOA) aangeschaft in het afgelopen 1,5 jaar. Deze wil ik afmaken of herhalen, om hier bewust mee bezig te blijven.
Met zingen klínk ik als een nijlpaard en met polesport bewéég ik als een nijlpaard. Nul komma nul elegantie. Daar wil ik iets aan doen. Daarom lijkt een les of korte cursus paaldánsen me een goed idee. Ook dit heeft weer een link met zelfvertrouwen.

Maatschappij

 • Proefplaatsing 1
 • Proefplaatsing 2
 • Mijn blog/insta/tiktok

In januari begon mijn re-integratietraject. Hierin zou ik twee proefplaatsingen moeten doen. Echter zijn deze vervallen. Het daadwerkelijk beginnen/volhouden van mijn zichtbaarheid via mijn blog, Instagram en Tiktok valt tot nu toe vies tegen. Daar kan nu dus gelukkig meer van mijn spaarzame aandacht en energie naartoe gaan. Wellicht voeg ik gaandeweg nog wat maatschappelijke doelen toe.

Grote dromen

 • Digital Nomad trip naar Oostenrijk
 • Digital Nomad lifestyle kunnen leven
 • Te gast zijn in podcasts
 • 10K netto verdienen met minder dan 20u per week werken

Oostenrijk is mijn favoriete land (tot nu toe). Ik zou dan ook heel graag (een deel van) de winter daar doorbrengen en ook in de zomer wat tijd besteden in Oostenrijk.
Kunnen werken waar en wanneer ik wil (digital nomad) is wel een droom van mij. Zo ga ik dus ook mijn bedrijf opbouwen en ik wil daarnaast (nu nog) een parttime remote job. Thuiswerken is sowieso noodzakelijk voor mij (prikkels beperken), dus dan kan ik ook makkelijk zelf bepalen waar “thuis” op dat moment is.
Het lijkt me te gek om mijn ervaring en kennis te mogen delen in een podcast.
Dream big! 10.000 Euro per maand netto lijkt nu nog heel ver weg, laat staan dat ik daar minder dan 20 uur per week voor hoef te werken! Maar ik heb een concreet plan waarmee ik dit kan bereiken. De overige doelen van dit jaar brengen mij daar weer een aantal stappen dichter bij.

Ben jij dit jaar bewust bezig met jouw doelen? Vertel erover in de comments!

Plaats een reactie