Mijn doelen voor 2024 met the wheel of life

Nu het nieuwe jaar is begonnen, is het tijd om mijn doelen te finetunen en er verder mee aan de slag te gaan. Midden november was ik al gestart met het analyseren van mijn leven volgens The Wheel Of Life, zoals je in een vorig blog kunt lezen. Vervolgens heb ik doelen opgesteld voor de drie levensgebieden waarmee ik het meest aan de slag wil gaan in 2024. Voor mij zijn dit: werk/bedrijf, gezondheid en geld. In dit blog licht ik de levensgebieden, hoofddoelen, subdoelen en acties toe. Op naar een sparkling 2024!


The wheel of life

Mocht je mijn blog over the wheel of life nog niet hebben gelezen, dan kun je dat alsnog hier doen of onderstaande samenvatting lezen.

The Wheel of life om zelf in te vullen

Op de afbeelding zie je the wheel of life met de 8 levensgebieden erop. Je geeft elk gebied een rapportcijfer. Vervolgens kijk je waarom je die score geeft en aan welke (maximaal 3) gebieden je komend jaar (of andere tijdsspanne) actief gaat werken.

Per gekozen levensgebied stel je een groot doel op. Het eindresultaat dat je graag wil bereiken. Hoe wil je je voelen? Hoe wil je dat je gemiddelde week eruit ziet? Noteer die grote droom.

Om dit grote doel te bereiken, creëer je subdoelen, liefst maximaal 3.
De laatste stap is om acties te noteren bij deze subdoelen, zodat je ze stap voor stap gaat bereiken.

Tot zo ver de basis van deze methode om doelen mee te stellen.

Woord van het jaar

Naast de levensgebieden van the wheel of life kies ik ook een woord van het jaar. Afgelopen jaar was mijn woord “balans” en dat is wel aardig gelukt.
Voor dit jaar had ik eerst “vrijheid” in gedachte, maar het woord “verbinding” komt nu steeds opnieuw op mijn pad. Dus dat gaat hem worden.
2024 Is het jaar van verbinding voor mij.

Mijn scores op the wheel of life

Volgens de methode heb ik alle levensgebieden een cijfer gegeven en er een toelichting bij geschreven. Er zijn namelijk levensgebieden die nu laag scoren, maar waarbij ik in de nabije toekomst GIGA verbetering verwacht. Daar werk ik namelijk elke dag naartoe 😉

Mijn huidige scores:

 • gezondheid: 6
 • geld: 3
 • werk/bedrijf: 5
 • familie en vrienden: 7
 • persoonlijke ontwikkeling: 8
 • deelname aan samenleving: 6
 • liefde: 8
 • recreatie: 7

De gebieden waaraan ik het hardst ga werken, zijn:

 • geld
 • werk/bedrijf
 • gezondheid

1. Geld

Ik ben héél dankbaar dat de Ziektewet bestaat en dat ik daardoor niet onder een brug slaap. Maar een vetpot is het zeker niet. Vandaar mijn lage score op dit gebied. Geldstress is niet fijn. Ik weet dat ik ok ben, want ik ben niet dood. Ik heb dus in essentie alles wat ik nodig heb. Maar er zijn zéker dingen die mijn leven een stuk fijner, makkelijker, prikkelarmer en minder stressvol zouden maken en geld maakt dat verschil.
Zoals een gevulde buffer en een volle voorraadkast. Iets meer sportkleding en geld om te sporten op een manier die bij mij past. De verwarming af en toe aan kunnen zetten. Niet hoeven nadenken of ik de tandarts wel kan betalen. Ook wil ik graag blijven investeren in mezelf.

Ook ben ik de 30 gepasseerd en maak ik me wel druk om mijn pensioen. Ik heb nog niks van de wereld gezien en dat zou ik wel graag willen, hoe fijn ik het ook vind in mijn eigen roze bubbel (thuis). Ik heb geen vakantie nodig om me gelukkig te voelen. Het is iets dat ik graag wil ervaren.
500 Euro per maand méér binnen krijgen zou echt een wereld van verschil maken. Dit is dus mijn eerste doel. Vervolgens wil ik al mijn geld zelf verdienen en geen toeslagen meer nodig hebben. Dit zie ik in 2024 wel gebeuren. Vooral kunnen werken op míjn voorwaarden en passief inkomen genereren gaan me naar deze doelen helpen.

Mijn grootste “fout” van 2023

Niks is fout en alles loopt zoals het moet lopen. Ik heb veel geleerd het afgelopen jaar en daar ben ik enorm dankbaar voor.
Wat ik me wel nu realiseer, is dat ik mijn financiële realiteit zelf heb gecreëerd (in stand gehouden). Ik was eind 2022 net verhuisd naar mijn eigen plekje met vrijwel niks. Ik was er lichamelijk en mentaal best slecht aan toe en ik durfde daarom geen financiële doelen te stellen. Maar juist doordat ik daar totaal niet mee bezig was, kwam er ook geen verandering op dat gebied. Ik had me er eigenlijk bij neergelegd dat ik in de Ziektewet zat op bijstandsniveau en dat dat voorlopig zo zou blijven.
Ik durfde geen geld te vragen voor een proefplaatsing of oefenopdracht. Ik zette mezelf vast in de bestaande kaders.

Dat doe ik in 2024 dus anders! Ik kijk naar de mogelijkheden, vertrouw op mezelf en zet elke dag een stap om duurzaam aan de slag te zijn en blijven.
Hoe moeilijk kan het zijn om 2000 euro netto te verdienen?! Of minstens het sociaal minimum, maar dus wel op eigen kracht. Zeker met de passieve inkomstenbronnen die in mijn hoofd zitten en waar ik aan bouw, moet dat haalbaar zijn. Dit dénk ik al langer, maar nu vóel ik hem ook. Dus let’s go!

Actieplan levensgebied “geld”

Dan nu mijn actieplan voor het levensgebied “geld”.
Eerst stel je je ultieme doel op. Dit hoef je niet binnen een jaar te bereiken, maar het is de stip aan de horizon waar je naartoe werkt. Vervolgens stel je een haalbaarder doel dat een eerste stap is naar dit grote doel.
Het doel dat ik heb gekozen, is gebaseerd op hoe ik me wil voelen en hoe mijn ideale week eruit ziet. Vervolgens vertaal ik dat in een concreet doel waarmee ik dat gevoel bereik.

Op basis van dit grote doel stel je een stuk of 3 subdoelen waarmee je die eerste halte gaat bereiken. (Ik heb er stiekem 4 opgeschreven.) Omdat ik nog geen business heb staan, kan ik niet zeggen: “ik verkoop zoveel van deze dienst en ik haal zoveel inkomsten uit de affiliate marketing”. Die plannen zitten wél globaal in mijn hoofd, maar de eerste stap is overleggen wat de mogelijkheden zijn. Vanuit daar kijk ik verder of ik met die kaders iets kan of dat ik in een bold move alles overboord gooi en 100% op mezelf mag gaan vertrouwen.

Subdoelen

 1. Opdrachten vinden.
 2. Evt. parttime werkplek vinden. (Hier twijfel ik inmiddels over; liever heb ik freelance jobs.)
 3. Passief inkomen genereren.
 4. Aan mijn money mindset werken.

Tot slot bedenk je met welke grote of kleine acties je deze subdoelen gaat bereiken.

Acties

1. Proefplaatsing naar tevredenheid doorlopen à reviews verzamelen
2. Oefenopdrachten doen naar tevredenheid en mijn belastbaarheid, kennis, kunde en zelfvertrouwen vergroten
3. Affiliate marketing inzetten op Sparkling Auti en eventueel samenwerkingen aangaan
4. Eigen SEO van Sparkling SEO verbeteren, zodat daar klanten uit komen
5. Doorverwijzingen van opdrachten regelen
6. Zelf reageren op passende oproepen
7. Netwerken: netwerkbijeenkomsten (fysiek, online) of bij een netwerkclub gaan
8. Meer leren over AI en dit gaan inzetten
9. Money Mindset Mastery afmaken
10. Boeken lezen over money mindset
11. Over money mindset praten met gelijkgestemden
12. Met UWV in gesprek over de mogelijkheden

2. Werk/bedrijf

Op dit gebied scoor ik nu een 5. Een beetje mwah-mwah dus. Dat komt doordat ik nog in de Ziektewet zit en dus niet zo veel kan en doe. Dat wat ik doe, vind ik echt super leuk; ik zou alleen willen dat ik er méér van kon doen en er geld mee verdiende. Mijn million dollar plan ligt op de plank en ik kan niet wachten tot ik ermee aan de slag kan! Natuurlijk is dit persoonlijk blog een eerste stap in die richting. Het voelt heel fijn om dus wel al wekelijks hiermee bezig te zijn.

Eigenlijk zit al veel van dit thema in het thema “geld”.

Subdoelen

1. Zichtbaarheid vergroten
2. Stapsgewijs tarieven verhogen
3. Skills blijven ontwikkelen

Acties

1. 2x per week blijven bloggen, of zelfs vaker
2. Affiliate marketing toepassen op Sparkling Auti
3. Gastblogs gaan schrijven
4. In podcast(s) te gast zijn
5. E-book schrijven
6. Feeebies maken
7. Opleidingen in autismecoaching en coaching volgen
8. Community opzetten
9. Leren spreken
10. Uitvogelen hoe ik in de media kom
11. Aanbod van Sparkling Auti bepalen en creëren
12. Fijne werkplek creëren (bureau en ergonomische bureaustoel kopen, zoutlamp, meer edelstenen, artwork met quotes van Lea Androic Art)

Voor het e-book en de freebies kreeg ik al inspired action en ze zijn dus al in de maak. Binnenkort maak ik ze af en slinger ik ze de wereld in. Ook het aanbod van Sparkling Auti heb ik al in mijn hoofd zitten. Nu nog creëren.
De NLP-cursus heb ik al aangeschaft. Ook heb ik een opleiding voor autismecoaching uitgekozen.
Voor Mentaal Spaciaal schrijf ik vanaf januari maandelijks een gastblog.

Het voelt fijn om al aardig op weg te zijn. Zo voelt het realistischer dat ik deze doelen ga halen. Voor mezelf heb ik al bepaald wat ik onder “financieel onafhankelijk” versta en wat mijn FIRE-bedrag is. Het kunnen werken waar en wanneer ik wil zie ik voor me als gedeeltelijk in Nederland wonen in mijn tiny house en gedeeltelijk in Oostenrijk, in zowel de zomer als winter. Tussendoor kan ik nog andere reizen maken wanneer ik wil zonder belemmeringen.

3. Gezondheid

Subdoelen

1. Voeding en supplementen optimaliseren
2. Voldoende slaap
3. Stapsgewijs meer gaan werken
4. Meer sporten

Voeding heeft zó veel effect op je gezondheid, hersens, darmen en functioneren. Door de supplementen te nemen die ik nodig heb en de juiste voeding te eten, zal ik me een stuk energieker voelen en minder gauw last hebben van overprikkeling, pijn, vermoeidheid en maag- en darmklachten. Ook slaap is een belangrijke schakel hierin.

Het werk opbouwen zal me zelfverzekerder laten voelen en zingeving geven. Zo houd ik depressie buiten de deur, help ik mensen en voel ik mezelf fijn en nuttig. Opbouw is belangrijk om niet weer meteen neer te vallen. Door niet te hard van stapel te lopen met werk houd ik tijd en energie over voor andere levensgebieden.

Sporten is gezond voor lichaam én geest. Hier wil ik dus meer van doen. Ook draag ik een aantal kilo’s met me mee die er wel af mogen voor mijn gezondheid. En ik vind sporten ook gewoon superleuk!

Acties

 1. Mijn supplementen opnieuw afstellen;
 2. Nieuw eetpatroon aanmeten waarbij ik meer fruit en veeeeel meer groente ga eten;
 3. Dagelijks zelfgemaakt avondeten;
 4. Vaste bedtijd instellen en ook op een vaste tijd opstaan;
 5. Therapie vinden die bij mij past om de laatste stukken onzekerheid en angst op te ruimen;
 6. Mijn human design verder uitspitten en daarnaar gaan leven;
 7. Ademwerk proberen;
 8. Re-integratieplan blijven evalueren. Zie ook “werk/ondernemen”;
 9. Blijven sporten (polesport en poledance, evt. aanvullen met krachttraining en flexibility classes).

Ook op dit gebied ben ik al aardig op weg.
Zo heb ik mijn supplementen al direct na het opschrijven van deze doelen aangepast. Ik heb een blauwdruk van mijn human design aangevraagd bij Liesbeth en ben deze nu door aan het nemen en samenvatten.
Ook ben ik gestopt in de SGGZ en begonnen met NEI-therapie. Dit heeft al een flinke verandering teweeg gebracht.
In mijn nieuwe planner (de Purpuz planner) heb ik als eerste het onderdeel “gezondheid” uitgeschreven en hierbij heb ik genoteerd dat ik graag retreats wil proberen. Vorige week kwam er al meteen een geweldig retreat op mijn pad waar ademwerk een centrale plek inneemt. Hoe vet is dat?! Nu nog het geld manifesteren om mee te kunnen 😉
Ten slotte had ik me in november al verdiept in verschillende sportscholen en (online) trainingsprogramma’s. Dit had ik echter uitgesteld tot het nieuwe jaar, omdat ik echt té druk was en ik voelde dat ik rust nodig had in plaats van nóg meer nieuwe activiteiten toevoegen. Wordt vervolgd!

Met welke levensgebieden ga jij in 2024 aan de slag?

Plaats een reactie