Mijn favorieten van lente 2024

Vandaag deel ik graag mijn favoriete podcasts, boeken en muziek van de laatste tijd met je. Enjoy!


Podcasts

Wholehearted

De combinatie van wetenschap en spiritualiteit spreekt me enorm aan. Megan is GZ-psycholoog én heeft een bak aan kennis en ervaring in het alternatieve/Oosterse circuit. Denk aan Balance Breathing en access bars. In haar praktijk gebruikt ze al deze methoden in haar holistische aanpak.
In haar podcast praat ze heerlijk direct en zo nu en dan met wat schuttingtaal over wat ze meemaakt in haar leven en wat er daarbij in haar omgaat. Daar weet ze feilloos een nuttige les voor jou uit te halen en over te brengen. I love it!
Je vindt Wholehearted de podcast hier op Spotify.

Vrije Meid

Suzanne interviewt een heleboel mensen. Zo heeft ze een tijd lang de rubriek gehad “Zij verdient een ton”. Allemaal onderneemsters die op totaal verschillende manieren (meer dan) een ton omzet draaiden. Super inspirerend! Daarnaast zijn er ook andere interviews over bijvoorbeeld de digital nomad lifestyle, veel reizen, emigreren en hoe je het leven aanpakt als je je buiten de norm bevindt. Hierin deelt ze ook haar eigen reis als ondernemer, businesspartner, moeder en gewoon haarzelf.
Luister hier naar de Vrije Meid Podcast.

Psssttt…

Zelf ben ik groot fan van podcasts. Het leek me al een paar jaar super gaaf om ooit te gast te zijn in een podcast. Recent is dat verlangen echter groter geworden: mijn éigen podcast beginnen! Dus of je nu de voorkeur geeft aan lezen of luisteren, binnenkort kun je voor beide bij mij terecht! Stay tuned!

Boeken

Drive – Mark Tuitert

Mark heeft veel kennis van de stoïcijnse leer en heeft dit toegepast in zijn schaatscarrière. De principes zijn eigenlijk niks nieuws; ze komen in elke religie en spirituele leer voor, zij het in een iets ander jasje. Voor mij bewijst dat maar weer dat je er beter je voordeel mee kunt doen. Niet voor niets zijn er al duizenden jaren hele volkeren die deze inzichten en principes toepassen. Ook bijvoorbeeld de momenteel populaire Wet van de Aantrekkingskracht – waar ik zelf fan van ben – gebruikt dezelfde principes.
Dit boek legt in simpele taal uit hoe het werkt en waarom. Dit doet hij aan de hand van zijn levensverhaal, waarin zijn schaatscarrière een grote rol speelt.
Met 2 uur en 33 minuten is het ook best snel te luisteren – en vast ook te lezen.

In een ander boek van Mark, Flow, kun je in tien stappen je persoonlijke levensfilosofie schrijven. Ook leer je hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn en hoe je vol vertrouwen het leven aan kunt gaan. Zeker ook een aanrader!

Als alle breinen werken – Saskia Schepers

Dit boek focust op neurodivergente breinen en hoe je een omgeving creëert waarin alle soorten breinen tot hun recht komen. Hiervoor sprak ze een hoop neurodivergente mensen, leidinggevenden en hr-managers.
Dit onderwerp gaat me na aan het hart. Dit boek is naar mijn mening dan ook een must read (of listen) voor IEDEREEN. Zo maken we een werkomgeving – en hopelijk een maatschappij – waarin iedereen zichzelf kan zijn en daardoor optimaal kan functioneren, zowel op het werk als daarbuiten.

Muziek

Album The Catalyst van Amaranthe

Het nieuwste album van een van mijn favoriete bands. Het hoofdthema is wel een mooiere wereld (eigenlijk een nieuwe wereld) creëren door de beste versie van jezelf te zijn.
De muziek zelf is een aparte mix van metal, rock, electronic, symfonische invloeden en wat popinvloeden. Ze hebben maar liefst drie vocalisten: een zangeres, een clean zanger en een grunter.
Luister bijvoorbeeld eens naar het nummer Re-Vision.

Fia

Al vaker had ik van Fia gehoord en werd het door mensen getipt (op Instagram). Slechts één keer heb ik een liedje van haar op gezet… en ook na 20 seconden weer als de wiedeweerga af gezet.
Het is singer-songwriter, dus alleen zij en haar gitaar of piano. Ik kon het niet hebben. Er gebeurde te weinig (ik luister vooral naar symfonische metal) en ik kon haar teksten nog niet binnen laten komen. ”I know that I am worthy, worthy of it all. The wonders and the magic, all I’m dreaming of” bijvoorbeeld. Het maakte me alleen maar gefrustreerd omdat ik het nog niet zo voelde. Het kon me niet in een high vibe brengen.

Tijdens het retreat vorige maand stond ik op dag twee onder de douche en moest ik opeens weer aan Fia denken. “Goh, die moet ik echt eens gaan luisteren”, dacht ik. Die dag hadden we een vrije middag, maar wel een verrassing in de avond. Dat was Lieke die Fia-liedjes kwam zingen. Echt WTF haha. Het was echt een magische avond en sindsdien ben ik fan van Fia!

Benieuwd of Fia jou in een high vibe kan brengen? Hier een Youtubelinkje naar Rising in Love – het liedje dat ik eerst niet kon hóren.

Wat is jouw favoriete podcast, boek of muziek(artiest) van dit moment?

Plaats een reactie