Recap: eerste zeven maanden van 2023

Het jaar is alweer ruim over de helft. Hoe staat het met mijn gestelde doelen? Dat lees je in dit blog.


De vijf levensgebieden

In een eerder blog kon je lezen dat ik mezelf diverse doelen heb gesteld op vijf gebieden (en een zesde vak met grote dromen om naartoe te werken). Op onderstaande foto zie je een globaal overzicht van hoe het ervoor staat:
– groen en afgevinkt: voltooid.
– bullet point groen gemaakt: ben ermee bezig.
Hieronder zal ik elke categorie verder toelichten.

1. Gezondheid

Alle doelen gaan hier lekker. Zelfs het mediteren lukt nu steeds vaker (nog niet dagelijks). Drie keer per dag (gezond) eten lukt ook goed nu. Het avondeten is nog te vaak niet echt gezond, maar ook dat gaat in stapjes vooruit.
De ochtendroutine heeft sinds een maand of twee écht vorm gekregen:
– ik sta vroeger op (en ga ook eerder naar bed)
– doe squats en evt andere oefeningen
– visualisatie
– gezond ontbijten
– mezelf verzorgen
– huishoudklusjes
Polesport doe ik geen vier keer, maar twee keer per week. Er waren best veel maanden achter elkaar te weinig lessen om een onbeperkt abonnement voor af te sluiten (om diverse redenen). Ook merkte ik dat het eigenlijk toch te veel van me vergde, zeker als ik ook nog tijd en aandacht aan mijn relatie wil schenken. Tevens ben ik druk in de weer om een eigen paal te realiseren. Zo kan ik ook thuis trainen en kracht opbouwen.
Daarnaast ben ik in juni gestart met yin yoga. Dit helpt me ook op fysiek en mentaal vlak.

2. Business

De doelen die ik hier had opgeschreven, zijn nog niet afgevinkt. Het zichtbaar zijn op Instagram en regelmatig bloggen vond ik tot nu toe toch echt nog wel een uitdaging.
Recent heb ik een Trello-account aangemaakt waarin al mijn taken, activiteiten en ideeën staan. Doordat ik nu een veel beter overzicht heb, lukt het me beter om de taken daadwerkelijk uit te voeren.
Zichtbaarheid en bloggen ging tot nu toe echt met vlagen. Stap voor stap blijf ik toe werken naar dagelijkse zichtbaarheid en het delen van waarde. Het is een proces en dat is oké.

Doelen stellen en een plan schrijven

3. Doen

Op dit vlak ging ik echt als een speer.
– Holiday on ice was al op 5 januari.
– Het examen polesport was op 29 januari. Ik vond het doodeng maar het ging supergoed.
– Voor mijn verjaardag had mijn vriend een weekendje Luxemburg geboekt. HELP! Dit vond ik echt méga spannend, maar het was heel leuk, behalve dan dat ik ziek was van de overprikkeling van mijn verjaardag, Koningsdag en (de spanning voor/van) het weekend weg. Zeker voor herhaling vatbaar!
– In mei ben ik met mijn nicht naar een klimpark geweest. Direct bij het naar boven klimmen naar het eerste platform had ik al een paniekaanval. Ik heb maar één van de vier routes afgelegd en vond het welletjes. Trots dat ik het gedaan heb, maar ik hoef voorlopig geen tweede keer.
– Affirmaties ophangen: zie foto’s. Ik heb de “eisen” van mooie, stevige lijstjes en perfecte afdrukken op fotopapier overboord gegooid en gewoon wat zelf geprint, uitgeknipt en in lijstjes van de Action gestopt. Niks mis mee.
– Naar shows gaan: dit had ik erg gemist in de coronatijd en door ziekte. Dit jaar ben ik al naar Merol, Charlotte Wessels en Black Briar, Delain en Feuerengel geweest. Epica (mijn favoriete band en grote inspiratie) heb ik begin dit jaar laten schieten omdat ik ziek was en niet alleen naar Keulen durfde te rijden. Wel ga ik hen later dit jaar zien en voor mijn verjaardag kreeg ik een kaartje voor Urbanus. Ik ben nog nooit naar een cabaretshow geweest dus ik ben heel benieuwd!
– Deze zomer wil ik graag nog een dagje naar de Ardennen om te wandelen of kanoën. Liefst eigenlijk allebei haha. Deze ga ik snel inplannen!
– Londen zit er financieel nog even niet in, maar mijn vriend en nicht zijn in ieder geval game om mee te gaan, mocht het zo ver zijn.
– Musea: mijn vriend en ik willen allebei graag naar een aantal musea. Tijd om dit in te plannen dus!
– Snowboarden: begin dit jaar had ik de fysieke gezondheid niet om dit te gaan doen. Dit wordt een activiteit in de herfst/winter.

Kasteel Vianden Luxemburg. Foto gemaakt in de lente.

Verder heb ik nog een aantal andere spannende dingen gedaan, zoals: overnachting in Weert, dagje Amsterdam plus overnachting om mijn vriend uit te zwaaien op Schiphol en dan alleen naar huis reizen, naar de Japanse tuin in Hasselt, naar de dierentuin, naar een paar zwembaden (al een jaar of acht niet gezwommen), naar een kasteelpark met dieren, veel gewandeld, ijsjes eten, naar de gamehal, naar de kinderboerderij, naar de bioscoop en een aantal keer uiteten. Dit gaat wel nog steeds gepaard met een hoop spanning, angst, smetvrees, dwanghandelingen en overprikkeling, maar ik ben heel blij dat ik weer de deur uit kom. Ook wil ik hier nu extra veel tijd aan besteden, voordat ik zeer binnenkort veel tijd en energie aan werk ga besteden en leuke dingen en vrienden/familie naar de achtergrond verdwijnen. Bovendien is het een goede oefening wat betreft angst, dwang, smetvrees en prikkels managen.

Deze categorie is voor mij een dikke win!

Diverse lijstjes met affirmaties aan de wand; spiegel, klok en lijst met doelen voor 2023

4. Leren

Zingen: vorige week heb ik informatie opgevraagd bij een zangschool. Helaas kan ik me dat op dit moment niet veroorloven. Ook vraag ik me af of het niet te veel gevraagd is momenteel, naast al mijn andere activiteiten en ook qua angst. Bij de yoga heb ik namelijk al moeite om een mantra mee te zingen, dus ik zie niet echt voor me hoe ik in een groep ga leren zingen. Dit doel schuif ik dus waarschijnlijk door naar volgend jaar.
Wel heb ik dit jaar een korte challenge gedaan op het gebied van zingen.
Polesport beginners 3, halfgevorderd 1 en halfgevorderd 2:
In januari heb ik al examen gedaan in Beginners 3. Hier heb ik in januari nog héél hard op getraind. Halfgevorderd 1 en 2 ben ik ook al een heel eind mee.
A.I. inzetten: hier heb ik de basis van geleerd en ik heb er een paar keer mee gewerkt om inspiratie op te doen voor zoektermen. Ontzettend leuk en hier ga ik me nog verder in verdiepen.
– Verftechnieken leren: de verf heb ik nog niet uit de kast gehad dit jaar. Wel heb ik twee nieuwe hobby’s ontdekt: puzzelen en diamond painting. Dit helpt me ontspannen en ik vind het heerlijk om ondertussen een luisterboek of podcast te luisteren.
Money Mindset Mastery afmaken: nog niet aan begonnen, omdat ik andere trainingen voorrang heb gegeven (onder andere een training over affiliate marketing).
Wake Your Dreams afmaken: dit heb ik gedaan. Een hele fijne 21-daagse training die ik zeker nog eens ga herhalen dit jaar.
– Selflove Mastery herhalen: deze training heeft me vorig jaar al enorm veel gebracht en ook nu ervaar ik weer een enorme groei (momenteel zit ik in module 3 van 10).
Magnetic Business Academy afmaken: ik ben opnieuw begonnen en heb hem helemaal af. Ook dit was erg leerzaam en transformerend.
Les/cursus pole dance: nog niet gedaan, omdat ik heb geprobeerd een dansje te leren. Toen herinnerde ik me dat ik echt een bagger motoriek en te trage informatieverwerking heb om dat fatsoenlijk te kunnen. Wel denk ik dat ik dit zelf ga oefenen op mijn eigen paal, wanneer ik die heb. Misschien dat ik toch een losse les of workshop probeer.

5. Maatschappij

Proefplaatsingen: het worden waarschijnlijk geen twee plaatsingen, maar één. Een tijdje was dit helemáál van tafel, dus ik ben ontzettend blij dat ik nu tóch een plek aan het zoeken ben. Tips welkom 😉
Blog/tiktok/Instagram: deze heb ik voor het gemak ook hier geschreven; ben ermee bezig, zoals je hierboven al las.

6. Grote dromen

Ik heb er nog aan toegevoegd “een boek schrijven”. Deze stond er vorig jaar op, maar had ik dit jaar achterwege gelaten omdat ik dat pas zag gebeuren nadát ik mijn andere grote dromen bereikt heb (als digital nomad (kunnen) leven en 10k omzet per maand (5k netto per maand) met minder dan 20 uur per week werken. Echter is het nog steeds een grote droom en zei zelfs iemand tegen me: “schrijf een boek! Met jouw ervaringen kun je veel mensen helpen”.
De droom om te gast te zijn in een podcast komt denk ik vanzelf als logische stap nadat ik veel waarde heb gedeeld op mijn eigen platforms, vandaar dat ik daar zo veel op focus.

Twee lijstjes met affirmaties:
"I am exactly where I am supposed to be" en "The time will pass anyway".

Conclusie


Zelf ben ik best wel een beetje trots op wat ik dit jaar tot nu toe heb bereikt en gedaan.
Hoewel ik me een aantal maanden echt erg slecht heb gevoeld (ontzettend moe, depressief en angstig) en mijn gemoedstoestand nog steeds behoorlijk fluctueert, voel ik me wel een heel stuk beter dan een aantal maanden geleden. De start van de behandeling in de SGGZ heeft daar zeker aan bijgedragen.

Ik heb veel zin om weer een aantal dingen te gaan inplannen en om mijn reis door Ziektewetland, GGZ-land en ondernemersland te delen, zodat jij en anderen daar hopelijk steun, inspiratie, informatie en motivatie uit halen.

Tot snel!

Hoe verloopt jouw jaar?

Plaats een reactie