Sparkling Auti wordt IMperfectly Me

Misschien heb je hier en daar al gezien dat er dingen aan het veranderen zijn, zoals het Instagram-account, de website url, community en playlist. Ik zit namelijk midden in een enorme transitie en ik wil stappen gewoon meteen uitvoeren en met jou dit proces delen, in plaats van alles helemaal uitwerken achter de schermen en dan van de ene op de andere dag alles omgooien. Ook strategisch gezien moest e.e.a. snel gebeuren (url vastleggen, IG handle claimen, handelsnaam vastleggen). In dit blog vertel ik je er meer over. Waarom deze verandering? Wat betekent het voor de content die ik deel? Wat zijn mijn verdere plannen?


Vanwaar de verandering in naam en boodschap?

Korte versie: ik ben veranderd, en daarmee ook mijn boodschap.

Al een tijd voelde ik deze verandering aankomen. De vele negativiteit en het slachtofferschap in de autismecommunity begon me steeds meer tegen te staan. Ik was klaar met “kijk wat ik allemaal NIET kan” en “niemand houdt rekening met me”. Niet dat ik niet vind dat we als maatschappij als geheel niet eens wat meer compassie, empathie, begrip en hulp kunnen bieden aan elkaar, integendeel. Ik denk alleen dat de beste manier om dat te bereiken is: beginnen bij jezelf. Be the change you want to see. Leef jouw leven op een manier die bij JOU past. Wees lief voor anderen, dieren en de wereld. Liefde is gratis.

Clichés zijn er niet voor niks: ze zijn waar. Vooral deze: “wat je aandacht geeft, groeit”. Ik kies er nu voor om steeds meer aandacht aan het positieve te geven.
Het negatieve mag er zeker zijn. Juist door emoties te doorvoelen en af en toe even je gal te spuwen kom je vooruit. Alleen kies ik ervoor om dat minder te delen. Je hebt er namelijk geen fluit aan als ik elke paniekaanval en huilbui met je deel. Je hebt er wél iets aan als ik laat zien hoe ik met baby steps mijn leven steeds meer MIJN leven maak en keuzes voor mezelf maak die goed voelen. En af en toe mijn struggles die daarbij horen deel.
Je hoeft niet mijn pad te kopiëren. God no! Ieder loopt zijn éigen pad. Wat ik wel wil bereiken is: jou inspireren en motiveren om stapjes te zetten naar een mooier leven voor jouzelf. Jouw zelf.

Tijdens het retreat waar ik begin maart was, ben ik veel dichter bij mijn echte zelf gekomen. Delen van mij zijn thuisgekomen. Traumadelen zijn geheeld. Ik ben verre van perfect; dat is niemand en zal niemand ooit worden. Je doet het nooit voor iedereen goed en “goed genoeg” is precies dat: goed genoeg. Het hóéft ook niet perfect.

En daarmee komen we op de nieuwe naam…

IMperfectly Me

Er zitten drie boodschappen verwerkt in deze naam.

IM

IM (I’m) verwijst naar I AM; de bron van de levensenergie die overal is, in alles en iedereen. Deze bronenergie is zuiver. Het stuk spiritualiteit dat ik meeneem in dit alles.

(Im)perfect

Niemand is perfect. En juist dat maakt het perfect! Iedereen is anders en iedereen heeft uitdagingen en lessen om te leren. Als iedereen hetzelfde was – allemaal even perfect – dan was de wereld enorm saai en zouden we elkaar niet kunnen helpen.

Me

Me: mezelf zijn. Dichter tot mijn kern komen. Doen wat ik te doen heb hier op aarde. En dat geldt dus zeker ook voor jou!
Ik vond “me” fijner klinken. Het rijmt op “imperfectly” en “me” voelt dichterbij dan “you”. Own jezelf!

Komt ook nog goed uit, want Imperfectly You is een platform in aanbouw voor een héél andere doelgroep. Internationaal, dat wel, maar wie weet gaat IMperfectly Me ook wel internationaal! Hoe VET zou dat zijn?!

Voor wie is IMperfectly Me?

IMperfectly Me is er voor iedereen die zich niet op diens plek voelt in de huidige maatschappij. Vanwege mijn eigen ervaring en waarmee ik kan helpen, zijn dat vooral mensen:
– die neurodivergent zijn;
– met andere mentale struggles, zoals “chronische” depressie, angst, OCD, smetvrees en (c)PTSS;
– met chronische ziekten of andere chronische uitdagingen.

Natuurlijk zijn er nog meer mensen die zich vaak niet gehoord, gezien, gedragen en gerespecteerd voelen in deze wereld. Voel je zeker welkom! Het is wel een afweging voor jezelf of dit de best passende community is waar jij vindt wat je zoekt.

Het is dus voor mensen die zich niet oké voelen in de maatschappij zoals die is. Je wil niet meer meedoen aan deze ratrace, of voelt je aan de zijlijn staan doordat je bijvoorbeeld bent afgekeurd of om andere redenen niet (meer) werkt volgens de definitie van de maatschappij (betaald werk of vrijwilligerswerk).
Mensen die willen floreren BUITEN de maatschappij. Helemaal zichzelf zijn en hun eigen ding doen op HUN manier. Schijt hebben aan alles en iedereen dus! Een Society 2.0 if you will.
Jouw leven leiden in plaats van lijden. Op een manier die bij jou past. Met licht en liefde. Concrete stappen zetten en spiritualiteit inzetten gaan bij jou hand in hand.

Wat ga ik delen en waar?

Ik deel mijn reis naar mijn imperfecte zelf. Recent ben ik volledig afgekeurd. Dat was vooral in de aanloop naar deze mogelijke uitkomst een flinke pil om te slikken. Maar naarmate de keuringsdag dichterbij kwam en ik nóg meer in mezelf heb geheeld, ben ik het anders gaan zien. Het is een nulpunt. Een nieuwe start. De start van mijn nieuwe leven. MIJN leven!
Ik heb de afgelopen jaren zo ontzettend veel geleerd over mezelf, psychologie, neurodivergentie, spiritualiteit, personal finance, planning en nog veel meer. Dit ga ik de komende tijd nog verder aanvullen met officiële opleidingen en trainingen. AAAH!!
Tot voor kort stond ik met één been in het graf. Een oneindige diepe depressie van jongs af aan maakte dat ik enorm veel nadacht over wat voor zin dit leven heeft.
Inmiddels weet én voel ik dat mijn waarde niet afhangt van hoe veel ik werk, hoeveel geld ik heb of hoe ik eruit zie. Ik ben goed genoeg zoals ik ben, door gewoon te zíjn. En ik heb iets te doen hier op aarde, anders lag ik wel allang met beide benen gestrekt in dat graf. Door hier te zíjn, ben ik van waarde. Dus nu is de tijd om iets te doen met mijn vergaarde kennis, ervaring en sterke intuïtie.

Mijn reis, kennis, ervaringen en positiviteit deel ik:

  • op Instagram @imperfectlyme.nl
  • op dit blog www.imperfectlyme.nl
  • in de IMperfectly Me Podcast (coming soon)

Community

Ben je toe aan concrete stappen richting jouw mooiste leven? Kom dan bij de gratis community. Daar gaan we wekelijks concreet aan de slag met onze mindset, financiën, planning en klusjes, kennis over diverse gerelateerde onderwerpen, zelfliefde en zelfzorg.

Je vindt de gratis community hier.

Graag hoor ik wat je van de nieuwe naam en boodschap vindt. Are you on board?

Plaats een reactie