Over mij

Hi!

Hier lees je meer info achter dit sprankelende gezicht 😉

Basics

 • Maureen
 • Limburg NL
 • 1991
 • V
 • Diagnose ASS in 2018
 • SEO tekstschrijver
 • Ondernemer

Special Interests

Muziek

Mijn grootste special interest is muziek. Ik luister vooral naar rock en metal. Mijn favo artiesten/bands zijn:

 • Epica
 • Amaranthe
 • Icon For Hire

Vóór en na een concert moet ik mijn rust nemen. Voor mij is het dat waard; dat heb ik niet met veel dingen.

Thuis zing ik heel graag mee met de muziek. Ik kan echt niet zingen, maar dat mag de pret niet drukken. Mijn doel is wel om zangles te nemen zodat ik er nog meer plezier in krijg én dikke kans dat mijn zelfvertrouwen ervan groeit.

The Law Of Attraction (LOA)

In het Nederlands heet dit de Wet van de Aantrekkingskracht.
Deze wet zegt dat je alles krijgt wat je uitzendt dat je wil; het is dus gebaseerd op jouw vibratie. Als jij focust op wat je wél wil en waar je dankbaar voor bent, dan sta je sowieso al heel anders in het leven dan wanneer je de focus legt op alles dat moeilijk en zwaar is, of je nu in deze wet gelooft of niet. Maar je kunt zo dus ook veel makkelijker jouw droomleven creëren!

“You can be, do or have anything that you desire.”

Er is een hele uitleg op het gebied van kwantumfysica, maar die bespaar ik je voor nu 😉

Sinds begin 2021 ben ik dagelijks bezig met dit onderwerp en het heeft me al veel gebracht. Het heeft me onder andere geïnspireerd tot dit platform.

Andere onderwerpen, hobbies en bezigheden die mijn interesse hebben:

 • persoonlijke ontwikkeling
 • het universum
 • schrijven
 • wandelen
 • polesport

Diagnose ASS

Al mijn hele leven voelde ik me anders en een buitenbeentje, zelfs wanneer ik wél in de groep betrokken werd.

Op school heb ik veel ervaringen gehad die nu allemaal zo logisch klinken nu ik mijn diagnose heb, maar die me dus wel enorm hebben beschadigd in de afgelopen 25 jaar.

Schooltijd

De basisschool heb ik op normaal tempo doorlopen. Vervolgens ben ik vmbo-T gaan doen, omdat havo te zwaar zou zijn. Ik heb me vier jaar kapot verveeld en ben daarna alsnog havo gaan doen.
Daar bleek dat ik wvo aan zou kunnen, maar dat mocht pas nadat ik mijn havo-diploma had. Ja doei! Ik blijf niet tot mijn 20e op de middelbare!
Dus ging ik naar het hbo, met als doel om mijn propedeuse in één jaar te halen en dan naar de uni te gaan. Alleen haalde ik die propedeuse niet. Ik liep vast op het grote aantal vakken en alles was nieuw en eng. Daardoor vertoonde ik veel uitstelgedrag, maar het kostte me ook gewoon veel te veel energie. Ook wist ik niet wat ik dan wilde gaan studeren op de uni en was ik bang dat ik het niet zou kunnen.
Dan maar hbo af maken. Dat ging dus ook niet van een leien dakje door de zeer diverse vakken, colleges, groepsprojecten etc. Ik was doodop en vond er geen drol aan.
Via de decaan kwam ik in een ggz-traject terecht waar dus niemand opperde dat ik autisme kon hebben. Mijn voornaamste klachten: al die groepscolleges zijn doodvermoeiend en ik krijg tentamens nooit af. Alles wat ik invul is correct, maar als je maar 40% van de vragen beantwoordt, haal je nooit een voldoende… Ik dacht lang na over wat er precies van me werd gevraagd en vervolgens deed ik lang over de correcte formulering van mijn antwoord.
Tijdens mijn stage – na 3,5 jaar opleiding – kreeg ik een burn-out. Ik kwam opnieuw in een ggz-traject terecht. De behandeling sloeg niet aan en “toevallig” stuitte ik op een lijst met kenmerken van autisme. Ik herkende wel erg veel en wilde laten testen of ik autisme had. Dat weigerde mijn behandelaar. Het gebruikte argument is veel autisten niet vreemd: “je toont te veel empathie voor een autist”.
Daarna heb ik op langzaam tempo maar mijn resterende vakken afgemaakt/opnieuw gedaan en mijn eindstage gedaan. 6,5 Jaar later had ik dan ein-de-lijk mijn papiertje. Ondertussen voelde het nog steeds/alweer of ik in een burn-out zat.

Werk

Een baan op niveau heb ik nooit gevonden. Ik had te weinig ervaring voor een hbo-functie, een te hoge opleiding voor een mbo-functie en ik kwam te onzeker over in sollicitatiegesprekken, terwijl ik zo hard mijn best deed.
Als gevolg hiervan heb ik altijd ongeschoold werk aangenomen.
In de tussentijd was ik wéér in behandeling vanwege mijn depressie, angst- en dwangklachten. Dit keer wilde ik zeker weten of autisme aan mijn klachten ten grondslag lag. Antwoord: ja.
Inmiddels was ik 27 en had ik niet veel later mijn derde burn-out te pakken.
Na twee jaar ziektewet en me een half jaar te pletter zoeken naar passend werk, ben ik weer begonnen met een parttime baan. Ik wist dat ik fulltime niet aan zou kunnen (UWV vond van wel) en ik had ideeën in mijn hoofd om langzaam een eigen bedrijf/passief inkomen op te bouwen.

Ondernemen

Mijn ouders zijn jaren voordat ik geboren werd al begonnen met ondernemen. Ze hebben zich 30 jaar lang zeven dagen per week uit de naad gewerkt. Ik heb altijd geroepen dat ik dat niet wilde. En dat wil ik nog steeds niet!

Het kriebelde al jaren om mijn eigen business en/of blog te starten, maar het ontbrak me aan zelfvertrouwen en lef. Ik had een beeld van ondernemen dat niet fijn was en ik betwijfelde of men zat te wachten op mij en mijn verhaal/dienst/product.

Tijdens mijn derde burn-out (2019-2020) werd het me echter duidelijk dat ik echt iets wilde doen met tekstschrijven. Zo begon ik als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje Parkstad, waar ik content creëerde voor hun website en socials.
Een jaar later startte ik via het UWV met een opleiding Front-end Development, gevolgd door een cursus tot SEO-specialist.
Toen ik uit de ziektewet werd gebonjourd rond het einde van die opleiding en de WW in ging, startte mijn zoektocht naar een prikkelarme werkomgeving waar ik parttime aan de slag kon als startend SEO tekstschrijver, of in ieder geval iets met SEO, statistieken en/of advisering. Die plek kon ik niet vinden. Nergens wilde men een starter, een parttimer óf iemand met speciale behoeften voor een werkplek, laat staan ál deze dingen samen! Een aanvraag tot opname in het doelgroepenregister werd afgewezen.

Een sollicitatie bij een social enterprise leidde tot een persoonlijkheidstest. Hierin kwam mijn autisme heel sterk naar voren. Ik was op dat punt namelijk zelfs gaan twijfelen aan mijn diagnose. Stelde ik me niet toch gewoon aan? Moest ik maar gewoon “normaal” doen? Wéér een burn-out tegemoet gaan? (Spoiler: ja, die vierde burn-out kwam er.) De social enterprise was op dat moment nét geen fit, omdat de functie voor hen ook nieuw was en ze mij dus onvoldoende structuur konden bieden. Dat snap ik volledig.

Kort na de afwijzing bij de social enterprise realiseerde ik me dat die test mijn sterke punten aantoonde en groeide het vertrouwen dat ik het wél zelf kon.
Zo begon ik in het voorjaar van 2021 met mijn businessplan voor Sparkling SEO & copy. In juli begon ik met een parttime baan ver beneden mijn niveau, maar hopelijk houdbaar totdat ik op eigen benen kon staan of alsnog een gave passende baan zou vinden. Later die maand schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel.
Maar er gebeurde nog bar weinig. Ik vond het heel moeilijk om zichtbaar te zijn en mezelf in de schijnwerper te zetten. De hoeveelheid en diversiteit aan taken overweldigde me daarnaast ook. Ik miste iemand/een team om mee te sparren.

Het afgelopen jaar heb ik vooral de focus gelegd op het doen van cursussen, zowel op het gebied van SEO tekstschrijven als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
Ik hield helemaal geen energie over om echt te ondernemen, dus is dat bedrijf eigenlijk doodgebloed voordat het tot leven kwam. Voor nu stort ik me op mijn herstel van mijn vierde burn-out en is Sparkling Auti mijn uitlaatklep. Wie weet ga ik in de toekomst leuke copywritingopdrachten ernaast doen.

Mijn doel met dit platform

Mijn doel met Sparkling Auti is tweeledig.

 1. Andere auti’s inspireren en informeren, vooral omtrent het onderwerp werk&inkomen.
 2. Het bedrijfsleven en uitkeringsinstanties informeren en aanmoedigen om auti’s een werkplek aan te bieden.

Mensen met autisme worden vaak niet serieus genomen door managers, HR-personeel en uitkeringsinstanties. Anderzijds horen zij van hulpverleners vooral wat ze níet kunnen en wordt er besproken wat er allemaal níet lekker loopt.
Vooral bij een late diagnose kan er heel veel onzekerheid en masking spelen.
Ik wil je laten zien dat ook jij nuttige, mooie, gave talenten en interesses hebt en dat je daar iets mee kunt: anderen inspireren en/of geld verdienen.
Ook geef ik informatie door masterclasses van experts te organiseren op het gebied van autisme en werk, inkomen, uitkeringen, burn-out, mindset en meer.

Daarnaast vind ik dat als “de maatschappij” vindt dat iedereen waarde moet toevoegen en als autisten worden geacht te kunnen werken, dat zij dan ook makkelijk een werkplek kunnen vinden waar zij op hun plek zijn en gerespecteerd worden.
Vaak zijn er maar enkele kleine aanpassingen nodig om een werkplek en takenpakket geschikt te maken voor iemand met autisme. De juiste mensen hierover informeren en bereidheid creëren om naar de behoeften van iemand met autisme te luisteren, is hierin cruciaal.
Er zijn veel te veel mensen zoals ik die tussen wal en schip vallen. Ze worden “te goed” geacht voor een uitkering of doelgroepenregister, maar kunnen ook niet langdurig/structureel (fulltime) op een reguliere werkplek functioneren. Zij kunnen moeilijk of niet in hun eigen onderhoud voorzien én hen wordt (de juiste) hulp geweigerd. Daar wil ik verandering in brengen; zowel binnen het systeem als binnen onze community.
Ieder mens wil namelijk een betekenisvol leven leiden en een fijne daginvulling hebben. Hoe mooi zou het zijn als dat een stuk gemakkelijker werd voor alle betrokkenen?!

“If I had to pick between the way that I am
And the way that everybody else seems to pretend
I wouldn’t consider it, not for even a second
Between psycho and sanity it’s not even a question
My favorite parts of myself seem to make the least sense”

Ariel Bloomer